west east chevronfacebookArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagramminusnotification-closeGroup plussearch-glass third

Markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies. Ongevoelig voor zijdelingse zon inval en door de verschillende modellen en kleuren geheel uit te voeren in uw eigen stijl. De markies is niet alleen een verfraaiing voor een klassieke gevel, maar kan ook op een moderne gevel voor een verrassend effect zorgen.

Path

Varianten

De markies kan geleverd worden in de standaard of de pet-uitvoering. Standaard is de werkhoogte gelijk aan de uitval. Bij de pet-uitvoering is de werkhoogte kleiner dan de uitval. Meerdere varianten van werkhoogtes en uitvallen zijn hier mogelijk.

De markies kan worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout als aluminium. Uiteraard heeft de aluminium markies een minder nostalgische uitstraling dan de houten markies, maar is wel nagenoeg onderhoudsvrij. Uiteraard kan hout en aluminium ook gecombineerd worden. Bijvoorbeeld door een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

DE CONSTRUCTIE VAN EEN MARKIES

Een frame van een markies is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten wordt bepaald door de uitval. Het frame is voorzien van zonneschermdoek. Indien gewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en/of zijschotten.

Meer weten over markiezen? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan!

 

Meer dan 100+ projecten ervaring

Vraag vrijblijvend een offerte aan
of neem contact op!